onsdag 11 november 2009

Mordförsök i Kristianstad

Från SD Kuriren 11 November 2009

Jag arbetar i Kristianstad, därför känns det overkligt nära med följande berättelse. I fredags försvann 19-åriga Emma efter att hennes pappa släppt av henne vid en trafikskola. Hennes f.d pojkvän greps snart därpå då han så sent som veckan innan polisanmälts av Emma för misshandel. På tisdagen den 10 november så häktades Emma fd pojkvän Fadi Ramadhan på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och människorov och hans bil togs i beslag.

Jag är inte ensam om att vara skakad över det som hänt. Den geografiska närheten påverkar givetvis mycket men även det faktum att det blivit så vanligt med våld mot kvinnor. För den som inte läst eller hört talas om fallet så ska jag ge en kort resumé över händelsen.

Emmas pappa reagerade direkt när hans dotter inte hörde av sig och kontaktade polisen. Det tog bara drygt en timme innan polisen fann henne med svåra skador i huvudet. När ambulansen kom fram så var hon nästan död, med låg puls och stor blodförlust. Enligt en lokal bloggare i Kristianstad så hade Ramadhan hängt fast Emma på dragkroken på hans bil och släpat henne efter bilen när han körde. Innan dess skulle han enligt bloggaren ha misshandlat henne. Jag instämmer i bloggarens avslutning: ”Man kan inte säga annat än att vi lever i ett sjukt samhälle”.

Kvällsposten rapporterar att Ramadhan för så sent som två år sedan dömdes för sexbrott och misshandel av en före detta flickvän. Den gången hade han slagit en 15-årig flicka, hotat henne till livet, förföljt och spottat på henne. Vid ett annat tillfälle anklagade han den 15-åriga flickan för att ha varit otrogen och sa åt henne att förbereda sig på att dö innan han tog struptag på henne och försökte knäcka hennes nacke. Till slut lyckades flickan fly ut i snöslasket i bara trosor och strumpor. Ramadhan är även dömd för sexuellt utnyttjande av barn efter han idkat samlag med en 13-årig flicka. I sitt straffregister finns även två misshandelsdomar där Ramadhan det ena fallet sparkade sitt liggande offer i huvudet flera gånger. Påföljden för sina brott blev ungdomsvård. Av socialtjänstens utredning framgår det att Ramadhan har svårt att kontrollera sin ilska, sin sexdrift och sina relationer till kvinnor.

Enligt obekräftade uppgifter ska Ramadhan krossat skallen på Emma samt skurit henne i ansiktet med rakblad och sedan som sagt släpat henne efter sin bil fasthängd i dragkroken. Det är nog ingen underdrift att Ramadhan har problem. Utifrån ställer man sig frågan hur ett sådant monster kan få gå lös i samhället? I Danmark hade Ramadhan med familj utvisats redan vid sina första allvarliga brott. Trots att flera politiska korrekta kommer stämpla mig som främlingsfientlig så vill jag hävda att Sverige ska börja göra detsamma. Det är faktiskt så att allt annat är inhumant och vedervärdigt. Vi ska alltid stå på alla brottsoffers sida.

Inga kommentarer: