lördag 2 januari 2010

Israel har rätt till självförsvar – av Arieh Fürth

| 2008-12-28 |2922 sömnlösa nätter

Till slut bröts tålamodet. Man kan undra hur många länder som mer eller mindre stillatigande skulle förlika sig med att hundratusentals av dess invånare nästan dagligen blev beskjutna med raketer och granatkastare.

Låt vara att speciellt raketerna inte var speciellt träffsäkra och att de som avlossade dem och betjänade granatkastarna var allt annat än kunniga i att rikta sin eld. Men försök att inse vad det är att leva och verka i ett område där du vet att det med jämna mellanrum ramlar ner olika typer av bomber runt omkring dig. De var visserligen få som dödades men hur förklarar man för ett barn som fått ett ben avskjutet att det var ett statistiskt missöde! Eller försök att förklara för barnen till en israelisk jordbrukare att deras far dödats när han jobbade på sina åkrar då någon skjutglad palestinier i Gaza använt honom som måltavla. Inget land kan stillatigande gå med på något sådant!

Det är inget som man kan förhandla om. Det enda man kan göra är att tala om för motparten att om han inte slutar, så får han ta konsekvenserna. Jag har med flit beskrivit situationen för den israeliska befolkningen i västra Negevöknen ur ett mänskligt grodperspektiv och inte i tvättade politiska termer. De senare är kanske bra att använda i väluppfostrade diskussioner men meningslösa då de gäller att ta till då du skall försöka lugna ner en femåring med av den naturliga skräcken orsakade sömnstörningar.

Detta har varit Hamas-terrorns ansikte under de sista månaderna. Den israeliska regeringen har enligt nästan alla israeliska judars uppfattning väntat alldeles för länge med dagens aktion. Gång på gång har den försökt få Hamas ledningen att ta sitt ansvar för den befolkning den styr genom olika sorters ekonomiska sanktioner – men utan någon verkan.

Israel har, liksom ett antal andra länder däribland ett antal arabstater, gång på gång varnat Hamasledningen att Israels tålamod kommer att ta slut en vacker dag, så den skall inte spela förvånad i dag.

Man kan undra över varför världssamfundet inklusive många svenska ledande politiker och kulturpersoner inte reagerat över de uppenbara kränkningarna av internationell rätt från Hamas sida.
Beror det på okunskap om den rättsliga situationen eller illvilja? Att Israel hade rätt att försvara sig råder det ingen tvekan om här i landet. Det är vi ense om, från Bibi Natanyaho till Amos Oz.

Den israeliska aktionen har inte som huvudmål att störta Hamasstyret i Gaza, utan att få det att ta sitt förstånd till fånga. Det är befolkningen i Gaza som skall avgöra vem som skall styra den – inte någon annan. Men detta innebär dock att den civila befolkningen i Gaza som i demokratiska val valde Hamas som sina ledare också har ett ansvar för vad denna ledning gör och därmed kan vara tvungen att ta konsekvenserna av detta val.

Den israeliska militären försöker i möjligaste mån undvika att skada civila Gaza bor men det är inte alltid så lätt. Det förefaller dessutom som man mer eller mindre lyckats med det, då enligt uttalanden från Hamas själva under dagen så har de civila offren endast varit ca 15% av de totala.

Flera av de internationella reaktionerna på dagens israeliska aktion har varit kravet på ett omedelbart eldupphör. Detta krav som är ytterst vanligt vid de flesta väpnade internationella konflikter är på ytan vällovligt, men i grunden allt annat en konfliktlösande.
Väpnade konflikter i dagens värld bryter inte ut pga att en av parterna tycker att det är ett sympatiskt och enkelt sätt att lösa konflikten. Tvärtom, konflikten mellan parterna kom upp på det militära planet enbart för att man inte hade lyckats lösa den på något annat sätt. Kravet på omedelbart eld upphör har under hela efterkrigstiden i de flesta fallen enbart lätt till att konflikter förblivit permanent olösta. Därmed inte sagt att det internationella samfundet inte skall försöka få slut på militära konflikter då de kommit till ett läge när en meningsfull förhandlingslösning kan uppnås.

Arieh Fürth, Israel
http://meaktualiamm.blogspot.com/

Mordförsök hyllas av islamistmilis


 2 januari 2010


En man beväpnad med yxa och kniv trängde sig in i den danske Muhammedtecknaren Kurt Westergaards hem på fredagskvällen.

Angriparen skottskadades av polis och opererades natten mot lördagen men hade inte livshotande skador.

Westergaard är upphov till den mest uppmärksammade av Muhammedkarikatyrerna, den där profeten Muhammed gömmer en bomb i turbanen. Han har varit utsatt för ständiga hot sedan publiceringen 2005 och har länge levt under polisbeskydd.

Polisen patrullerar i området på grund av hoten mot tecknaren.

Då poliserna kom fram löpte mannen amok och försökte krossa rutan till polisbilen med en yxa. Då valde en av poliserna att skjuta mannen i armen och benet, säger Nielsen.

Invirad i lakan och på bår fick mannen på lördagen domstolens besked att han ska vara häktad i fyra veckor för mordförsök på Westergaard och en polisman. Han nekade till brott men sade i övrigt ingenting under förhandlingen.

Mordförsöket på Westergaard är terrorrelaterat, enligt den danska säkerhetspolisen PET. Den gripne har somalisk bakgrund och uppehållstillstånd i Danmark. Han har haft täta kopplingar till både den somaliska islamistmilisen al-Shabab och ledare för terrornätverket al-Qaida i Östafrika, uppgav PET i ett pressmeddelande. Mannen misstänks också för att under vistelse i Östafrika ha varit inblandad i terrorrelaterade aktiviteter.

Den somaliska islamistmilisen al-Shabab säger till den danska tidningen Politiken att 28-åringen inte är en av dess medlemmar. Men en talesman för gruppen nöjer sig inte med hylla mannens attack mot Westergaard utan uppmanar även andra somalier i Danmark att döda tecknaren.

-Det här är ett klart budskap till danska somalier om att döda den här mannen till varje pris. Även om man är dansk, så ska det inte utgöra något hinder för att göra det rätta, sade talesmannen.

/ TT-Ritzau

onsdag 30 december 2009

”Flyktingbarn” ljög om hur de tog sig till Sverige

Från SD Kuriren

Historien om att de fem flyktingpojkarna dumpades i en container utanför Sävsjö på julafton stämmer inte. Under dagen har pojkarna berättat en annan version, uppger SR.

Fem ungdomar hävdade att de kommer från Afghanistan, via Iran och Turkiet för att slutligen hamna i Sverige och att de på julaftonen från ett X 2000 kastades av mitt ute i skogen utanför Sävsjö. Men enligt SJ kastades inte ungdomarna av i skogen, utan släpptes efter att ungdomarna vägrat betala resan av vid nästa station. Ungdomarna förs nu till Göteborg där de placeras på ett upptagningshem för ensamkommande flyktingbarn.

 

Kommentarer:
Det är intressant att notera hur dagstidningarna trumpetade ut hur "flyktingbarnen" (14-18 år) hade dumpats i skogen. För att sedan när det visade sig att "barnen" ljög" knappt kännas vid de nya omständigheterna.
 
Ja, då avslöjades bluffen och många är väl inte direkt förvånade.
Nu har politiker och myndighetspersoner från norr till söder ett ansvar och en skyldighet mot svenska folket att syna dessa flyktingbarn i sömmarna. Troligen finns det fler bland de som kommit och väntas komma hit, som ljuger sig rätt igenom hela processen. Ett troligt scenario är att många ungdomar ser dessa resor till Europa som ett spännande äventyr och när man vet att det i Sverige väntas ett liv med egen bostad, fri mat, kläder, datorer och annat, så förvånas man inte att vi i det generösa och naiva Sverige tar emot fler flyktingbarn per capita än något annat europeiskt land.
Våra skattepengar ska inte gå till bluffmakare som räknar med ett socialt liv i välfärd, inte så länge vi själva har invånare som lever i misär och som inte ens får hälften av det som dessa "barn" får.
Undrar hur skribenterna som skrivit snyftartiklar i våra dagstidningar känner sig nu. Grundlurade eller...? För att inte tala om prästen och församlingsborna som höll med både husrum, mat och nya kläder.
Svenska politiker är tillsatta för att i första hand se till Sverige och svenskarnas bästa. Glöm inte det!
 
Ja, vad ska man säga. Känns som att man har yttrat orden "Det är för jävligt" eller "Jag blir så förbannad" så många gånger att man t.o.m är trött på det med. I helgen var jag inne i Stockholm City och hörde plötsligt från vältrafikerade Kungsgatan ett klart och tydligt böneutrop komma från nära håll och tänkte att inte har de väl byggt ett minaret här med, men det är väl förvisso bara en tidsfråga. Nä det visade sig vara ett ashmura-firande folktåg innehållandes enbart svartklädda muslimer varav kvinnorna döljde det mesta. Inom mig spreds det en slags panik, jag ville liksom bara skrika ut hur mycket jag avskyr hur mitt land har blivit och att det aldrig kommer vara som det en gång varit. Jag känner även djup sorg över att jag aldrig fått uppleva ett genuint Sverige då jag föddes på sena 80-talet.
Jag ställer mig själv så många frågor dagligen, främst hur kunde det bli såhär? Vems fel kan det tänkas vara?
Och varför. Varför kan inte Sverige ha en lika logisk invandringspolitik som dess grannländer har? Varför vägrar så många svenskar inse att invandringspolitiken är ett jätteproblem?
Slutligen, går Sverige överhuvudtaget att rädda oavsett om man röstar på Sd eller ej? Min röst på er är given.
 
När jag såg bilderna på dessa "stackars barn" reagerade jag omedelbart. 3-4 av dem var klart inte från Afganistan utan hade ett sydostasiatiskt utseende.
 
När jag såg dessa så kallade flyktingbarn på tv
nyheterna igår och hörde företrädaren för församlingen vilka strapatser dessa varit utsatta för
blev jag väldigt förvånad över hur snabbt de hade
aklimatiserat sig sittande småleende knappande
på mobiltelefonen med silverkedjor om halsen och
senare spelande kort. När Fan skall SVERIGES
folk vakna ur dess törnrosasömn och se verkligheten som den är, det är skrattretande att se
folk som kommer från vilket land som helst och drar
en lögn och alla sväljer detta med hull och hår utan
att reagera jag säger bara FY FAN.
 
I den större delen av Aghanistan råder fred. Skicka omedelbart tillbaka männen så dom kan hjälpa till att bygga upp sitt eget land, i stället för att paratisera på vad våra förfäder byggt upp i sitt anletes svett och blod.
 
Måste bara berätta detta. Har skrivit en liten insändare till lokaltidningen om sk ”ensamkommande flyktingbarn”. Detta var några dagar innan ”fynd” i smålandsskogen. Jag har påpekat att fenomenet är precis som ”apatiska barn” ngn slags ”bedrägeri” som svenskar går på och att jag bott på flyktingförläggning själv och träffat dessa ”barn” som är inga barn osv. Svar fr tidningen: Hej! det du skriver om ensamma flyktingbarn är intressant. Huruvida du har rätt i dina misstankar kan jag dock inte bedöma. Känner du till någon statistik eller någon undersökning i ämnet, eller är det enbart dina egna erfarenheter och slutsatser? Hälsningar insändarredaktör Samma dag hittas ”barnen” i skogen, så jag svarar tidningen med följande: Hej! Det är enbart mina egna erfarenheter (4 år på olika flyktingförläggningar) och slutsatser. "Någon statistik eller någon undersökning i ämnet" finns dock inte, eftersom som du vet, vissa ämnen är "tabu" i Sverige och det är inte många som törs gräva i detta, för att inte bli anklagade för det ena eller det andra. Ta som exempel, senaste nyheten om dumpade barn i Småland. Jag har sett människor som färdades i container tidigare. De såg ut som levande lik - magra och bleka och det tog månader för dem för att återhämta sig. Dessa ser rätt OK ut redan efter flera dagar. Är de fr Afghanistan verkligen? I Afghanistan finns det stora folkgrupper av tadzjiker, uzbeker och turkmener som inte pratar pashto och många som kommer fr fd Sovjetrepubliker Turkmenistan, Uzbekistan, Tadzjikistan säger att de kommer fr Afghanistan istället. En barnfamilj fr ngn av dessa republiker som fått avslag på sin asylansökan i Tyskland eller Holland kan enkelt skicka sina barn till Sverige (utan containrar inblandade) utan några ID-handlingar, eftersom här finns stora chanser att få PUT. Men detta är en spekulation fr min sida, Migrationsverket får utreda sanningen. Jag kommer inte att klaga om ni inte publicerar min insändare, det är helt OK för min del, men problemet är att antalet "barn" som kommer hit blir fler och fler, inget annat land i Europa verkar vara utsatt för liknande och svenska politiker och myndigheter struntar i att, som du säger, försöka ta fram ngn sann och inte ”påhittad/förbeställd” statistik eller undersökning i ämnet för att kartlägga ”fenomenet”. Så är det bara. Och vips! Bara några timmar senare kommer fram att ”barnen” åkt tåg! Hur dumma bör känna sig nu journalister, undrar man? Dock nej ist för att skriva om lögnaktiga ”barn” skriver de om elak SJ, som tvingade ”barnen” fr tåget! Det hela kan sluta i att "pojkar" är svenska medborgare fr Malmö som försökt "planka" sig fram till polare i Stockholm med snyfthistorier.
 
http://lars-åke (partimedlem)
Om dessa "barn" kommer från Afganistan, tror jag att jag kommer fråm Månen.Nej,som Celtic ovan beskriver ,varifrån de stammar,kan jag bara helt instämma.I såväl Tyskland som ett flertal andra länder inom EU, har man nu tröttnat.Nu inträffar det som skedde på slutet av 90-talet.Kurder utvisades från bl.a Tyskland.Vad skedde? Jo hela busslaster med kurder (och även kosovoalbaner) kom till gästvänliga landet ,som heter Sverige.Här visste man att flatheten saknar gränser.Ett paradis på vår jord för denna typ av "Asylsökande"

Araberna börjar kriga igen

Posted on 28 december, 2009 by kentekeroth

Det stämmer inte till 100% faktiskt. De har aldrig slutat. T.ex. under 2009 har araberna skickat 149 raketer, 95 granater och 4 Gradraketer in till Israel. Men som Dick Erixon skriver, Hamas hotar med nytt krig:

När Israel för ett år sedan gick in i Gaza hade Hamas skjutit mer än 8000 misiler in mot civila mål i Israel. Trots den förstörelse som Gazakriget innebar, därför att Hamas skjöt från skolor och sjukhus och använde civila palestinier som mänskliga sköldar, hotar nu Hamasledare med nya krig, rapporterar Reuters i Hamas armed wing says ready for new fight.

“Vi är redo med allt vårt manskap”, säger en maskerad Hamastalesman till nyhetsbyrån som skriver:

[Hamas] söker hjälp från Syrien och Iran för att uppgradera kapaciteten för missiler för att nå längre in i Israel och civil flygplanstrafik till landets ekonomiska centrum i Tel Aviv.

Jag skulle vilja höra den svensk som sa: “Javisst låt terrorister skaffa missiler att skjuta ner SAS-plan från Arlanda med”.

Det är exakt detta som Israel har att konfronteras med. Varje dag.

Någon fred kommer det inte att bli i Mellanöstern förrän västvärlden begriper att det är arabsidan som måste ta sitt förnuft till fånga och rensa upp bland extremister och terrorister.

Hamas (och araberna) börjar bråka igen. Återigen kommer Vänstern förbanna israel för att försvara sig självt. Återigen kommer jag givetvis försvara Israels rätt att slå tillbaka när man anfalls av muslimerna. Det är endast Israel som av någon anledning inte ges rätten att försvara sig själv. Hoppas Israel inte fegar ur nästa gång pga politiskt korrekt tryck utifrån som de tyvärr gjort tidigare.