söndag 13 december 2009

Ny historia skall avsvenska nationen

Mattias, SD Kuriren

Den kontroversielle historieprofessorn Dick Harrisson, som bland annat rönt medial uppmärksamhet för att ha trakasserat en elev som han haft en sexuell relation med och som kallats en skam för landets professorer på grund av sin lättsinniga inställning till plagiat, har sedan en tid tillbaka gått i täten för arbetet med att skriva om den svenska historien.

En svit med en omfattning av totalt åtta band med titeln ”Sveriges historia”, varav två redan är klara, planeras. Syftet med boksviten är enligt Harrisson att ändra svenskarnas bild av sin egen historia, att ”slå hål på myten” om att den svenska historien är specifikt svensk och att visa att Sverige och svenskarna ”bara har funnits i 100 år ”. Framtagandet av boksviten har skett i nära samarbete med Historiska museet och TV4, som skall arrangera en flerårig megautställning respektive sända en påkostad tv-serie med böckernas innehåll som grund.

I såväl det senaste numret av tidningen Expo som Sydsvenska Dagbladet har Harrisson deklarerat att den primära drivkraften bakom projektet är att skriva en ny ”svensk” historia som inte kan ”missbrukas av sverigedemokrater och högerextremister”. För Expo deklarerar han också, i all sin blygsamhet, att han, med all sin kunskap, skulle kunna slå hål på alla sverigedemokraternas argument på två minuter.

I ett pressmeddelande från Historiska museet deklarerar Harrisson följande ”Historien bestäms alltid i efterhand och varje generation har sin egen tolkning. Har du makt över det förflutna, kan du definiera nuet och peka ut riktningen för framtiden”.

Denna makt över det förflutna har nu Harrisson och hans gelikar tillskansat sig och man hymlar alltså inte med att man tänker utnyttja den till att försöka krossa den svenska identiteten och självbilden i syfte att befrämja en mångkulturalistisk framtid.

George Orwells futuristiska skräckvision från boken 1984, ter sig alltmer profetisk:

”Om alla andra accepterade den lögn partiet föreskrev, om alla handlingar sade samma sak, då övergick lögnen till historien och blev sanning. "Den som kontrollerar det förflutna, kontrollerar framtiden", löd partiparollen; "den som kontrollerar nutiden, kontrollerar det förflutna."

2 kommentarer:

demokratbloggen sa...

Ännu en historierevisionist alltså. Nu väntar vi bara på att Harrisson också säga att judeutrotningen aldrig ägt rum.

Anonym sa...

Man blir rent ut sagt förbannad. Allt för politiska syften. Vi får hålla hårt i våra "gamla" historieböcker och lära vidare till våra egna barn att det är viktigt. Detsamma hände (r) indianerna i Nordamerika, helt absurd historiebeskrivningar av vad som hände. Indianerna håller i sina egna berättelser och arkiverar dem.