fredag 2 oktober 2009

200 bilar skadade i brand i Bergsjön-hur länge ska vi klappa medhårs?

GP 2 Oktober 2009

Uppemot 200 bilar skadades i branden i ett garage i Bergsjön. Ett vittne hörde kraftiga explosioner strax innan det började brinna.

Relaterat: Vittne hörde explosioner i garaget

Vid sextiden på torsdagsmorgonen rapporterade Räddningstjänsten att branden på Siriusgatan är släckt. Men flera av lägenheterna ovanför garaget är strömlösa, och betongen i taket på garaget har spruckit och riskerar att falla ner.

Även fasaden uppges vara skadad, och förutom de sex utbrända bilarna har ett stort antal rök- och sotskadat.

– Det handlar förmodligen om uppemot 200 bilar, och vi kommer att skriva anmälningar på allihop. Därför behöver inte ägarna själva göra någon anmälan, den kommer att komma hem till dem med posten, säger polisens presstalesman Jan Strannegård.

Hittills har polisen konstaterat att 113 bilar har skadats i branden men ytterligare sektioner kommer att gås igenom och antalet skadade fordon kommer troligen överstiga 200 när den tekniska undersökningen är klar. Först på fredag räknar polisen med att veta det exakta antalet skadade fordon.

Under förmiddagen pågick Räddningstjänstens arbete med att ventilera ut röken.

– Vi har fem brandmän kvar där för att hålla koll på läget. Det har brunnit ordentligt, säger Kent Drott på räddningstjänsten i Göteborg.

Någon evakuering genomfördes aldrig, i stället uppmanades de boende att stanna kvar i sina lägenheter eftersom röken spred sig upp i trapphuset.

Stadsdelsförvaltningen i Bergsjön är kontaktade och kommer att ge de boende hjälp och stöd, enligt ett pressmeddelande.

Larmet kom strax före klockan tre på natten. En man som höll på att reparera sin mammas bil hörde hur ett fordon kom inkörande. Strax efteråt kom det flera explosioner och en kraftig brand startade. Mannen tog sig snabbt ut ur garaget och larmade sedan räddningstjänsten. Vittnet klarade sig utan skador.

Garagebranden är bara ett i raden av liknande tillbud den senaste tiden.

Polisen upprättat anmälan om mordbrand, eftersom det fanns boende i fastigheten. Man misstänker att branden är anlagd, men vet inte vem som ligger bakom. Den tekniska undersökningen kommer att starta så fort som röken har vädrats ut och teknikerna kan gå in i garaget.

– Vi vet inte mer än att det brunnit, säger polisen presstalesman.

Även på Hisingen har det brunnit. En personbil vid Selma Lagerlöfs Torg stod i lågor kring midnatt, liksom en traktor i Lundby.

En traktor? Jag tänker spontant på om den tillhörde en bonde? En bonde som lever på soppa på en spik. Det gör mig heligt förbaskad. Jag lovar er att vi inte kommer att höra talas om några åtgärder, det här kommer att fortgå. Vi snälla medmänskliga svenskar klappar ju medhårs, det är så “synd” om dessa individer!

Allt medans de (som förstör) skrattar åt mediareportrar som köper deras snack, de anser att poliser inte har där att göra, att man kommer till himlen om man dödar en polis (Se video på denna blogg från Norsk TV). Klappa på bara, politiker. Stå och titta på bara, polisen. Belöna med resor till när och fjärran.

De som får sina bilar uppbrända ser inte på detta med blida ögon, de är säkert förbannade på sveriges handlingsförlamning och tycka synd om attityd. Politiker- jag vet inte vad erat mål är, det ser ut som om ni medvetet jobbar på att förstöra vad sverige en gång varit. Vi vill bara ha lite lugn och ro, vi vill ha en bil att köra till jobbet med. Vi vill kunna få sjukpenning och ersättning om vi blir sjuka.

SD vill göra något åt allt det här, men media kallar det rasism. Är det rasism att se sanningen i vitögat? Varför röstar så många integrerade immigranter på SD i så fall, förklara det för mig! Jag har en vän som är ex- muslim. Denne vän gick igår med i SD och sa att det var det bästa han någonsin gjort- förklara det, du! Skulle han gå med i ett rasistiskt parti? Ge er, den där gubben håller inte längre, ni vill bara undvika diskussion, ni vet att de har rätt i mångt och mycket. Fortsätt smutskasta medans svenskar, infödda och immigrerade- röstar på SD nästa val.

Inga kommentarer: