lördag 26 september 2009

Lättlurade politiker och media angående förortsbränderna

 

Abdar-Rahman säger i sin blogg att; “Islamiseringen av förorter är bra” Länk:

 

“Islam har visat sig ha en positiv effekt i Frankrikes förorter och jag är till 100% säker att det även skulle ha en liknande effekt i Göteborgs förorter, eller varför inte Uppsalas, Stockholms, Malmös eller Buenos Aires. Överallt hade det självklart haft en positiv effekt på samhället. Paris förorter är bara ett exempel.”

Han talar helt klart om Sharia law. Googla det för mer info. I Frankrike och England för att nämna några länder finns det gator som är under Sharia Law. En icke muslim kan inte gå på dessa gator (i sitt eget land) utan att bli attackerad. De använder Sharia lagar som inte bryr sig om moderlandets lagar, de har alltså ett helt eget system. Ett exempel på Sharia lag är att stena en kvinna till döds om hon t ex blivit våldtagen av en muslimsk man medans mannen går fri.

 

Vidare står det att läsa följande i Second Opinion;

 

”Journalister är lättlurade idioter” Länk:

Publicerad 25 September 2009 avHaore Sulaiman

Jag frågar vad de känner till om bränderna och dess bakomliggande orsaker.

– Kolla, alla här vet vilka det var som brände bilar. Vi känner dem. Men vi golar inte på någon, säger en av grabbarna och gräver nävarna ännu djupare ner i mysbyxorna i den kyliga höstkvällen.

– Mycket av vad som händer beror på polisens behandling av oss unga här men vissa bränner bara för att de tycker att det är spännande med uppmärksamhet och att folk här ska snacka om dem, förstårru, säger kompisen.

”Snacka om dem”?

– Ja, du vet. Det handlar om att visa att man kan göra grejer, förstårru, säger den tunnaste i gänget.

Medierna som har rapporterat om bränder och bråk här i Gottsunda har beskrivit orsakerna som sociala- och strukturella problem. Känner ni er utanför samhället?
(alla skrattar ironiskt åt frågan)

– Nej, nej, nej mannen. Det är skitsnack! Vi känner oss inte utanför samhället, säger en av grabbarna och skakar på huvudet. Han fortsätter:

– Det är inte så att vi som bor i de här områdena är typ fattiga eller något.


Men tidningarna skriver att… (frågan avbryts)?

– Journalister är lättlurade idioter. Det vet alla här. När de kommer hit och snackar med några snorungar om varför det blir bråk så säger de massa saker till journalisterna om att ungdomarna här inte har någon utväg eller så. Men det är skitsnack. Gottsunda är inte som förorterna i Stockholm eller Göteborg. Det här är inte Harlem.
En annan skjuter in:

– Och också de som bränner bilar ljuger för journalister om massa shit. De beskriver Gottsunda som värsta gettot, men det är inte så här. De säger så till journalisterna för att de vet att sånt kommer i tidningen. Sen köper de tidningen och visar runt den och skrattar åt att de lurat journalisterna. Shit, alltså, säger han och hånler.


Vad säger ni om bränderna i Stenhagen?

En av killarna kniper ordet:

– De gör det bara för att härmas.

– Precis. Det är såhära att de som bor i Stenhagen vill inte va fega, typ. De vill att folk ska se dem som tuffa, som Gottsundas ungdomar, säger en annan av killarna.
JAG ÅKER TILL Stenhagen – som är en mindre stadsdel än Gottsunda och där många känner varandra – och snackar med tre grabbar som också är uppvuxna i området. De vet vilka det var som brände bilar, men säger inte vad de heter.

Men varför gjorde de det?

– De vill visa att om Gottsundakillarna kan bränna bilar så kan Stenhagengrabbarna också det, säger en i trion av vänner.
Han får medhåll.

– Jaaa, så är det. De som gör det här vill typ inte skämmas när de träffar Gottsundakillar på stan eller i skolan, säger kompisen.
Stenhagen brukar beskrivas som ett område där det finns en del utanförskap. Spelar det ingen roll i det som händer?

– (Haha). Asså, tror ni att det är värsta gettot här eller? Ingen i Stenhagen är så fattig, eller typ utanför samhället, att de skulle bränna bilar för att de inte har någon utväg. Bullshit! Kom och kolla hur vi har det här; det är fint, folk har det bra.
De andra två skrattar.

Även Stenhagengrabbarna säger att medierna som besökt området har varit ”lättlurade” och journalisterna har citerat de på ”skitlöjliga grejer” om segregation och fattigdom – eller rena påhitt.

SYFTET MED DENNA redogörelse är inte att dumförklara kollegorna på redaktionerna, utan snarare att visa på den risk som föreligger om man som reporter söker indicier för att bekräfta en tes man valt på förhand.

Jag kan inte helt avgöra varför dessa killar berättar allt detta för mig. En sak som möjligen spelar in är att jag som invandrare har ett större förtroendekapital. Kanske hyser de större tilltro till mig. Men det kan också vara att de vet att jag kan skärskåda dem bättre än en välvillig svensk reporter och att jag inte är lika ”lättlurad”. Något tydligt svar har jag inte.

VAD JAG DÄREMOT är bekymrad över är att min undersökning visar att medier på jakt efter rafflande rubriker löper risk att utnyttjas av intervjuobjekt som verkar veta exakt vilka knappar man bör trycka på för ”komma med i tidningen”


Text: Haore Sulaiman

Ungdomarna menar på att svensk polis inte har där att göra, de har sina egna lagar och regler (påminner detta om Sharia, säg?), polisen enligt många muslimer är något negativt och ett icke önskvärt yrke.

I ett tidigare inlägg med ett videoinslag från Norge belyste en vuxen invandrare att ungdomarna i dessa förorterna lär sig sin attityd från sina föräldrar som ofta är negativt inställda till vissa grupper i samhället. Jag misstänker att dessa grupperna är svenskar (i deras synsätt “Kristna” eftersom vi är ett kristet land men även andra grupper.

Det förklarar varför man inte ofta ser att föräldrarna tar tag i sina ynglingar som ofta visat sig vara i yngre tonåren. Dessa ynglingar kommer att vara vuxna snart och kan fortsätta i samma spår tankemässigt.

Man ser också hur media och regering helt blåögt köper de tillfångatagna “svenskarnas” snyfthistorier angående anklagelserna om att de skulle vara terrorister. Andra länder kallar Sverige för terroristernas paradis för vi släpper in “vem som helst”, sedan skyddar vi dom dessutom när de utfört eller planerat att utföra dåd. Allt medan alla skrattar åt oss. Vissa immigranter utnyttjar vår blöögdhet. Många immigranter är bra människor och inte särskilt förtjusta i vad som pågår. Jag misstänker att de förstår och vet en hel del, jag skulle vilja se att journalister och regering lyssnade på dom och lärde sig något, helst innan det är försent. Men det kan vi nog drömma om.

Inga kommentarer: