fredag 25 september 2009

Valdebatt om invandring i norsk TV – 3 delar.

Direktsänd debatt om invandringspolitiken, inför stortingsvalet 14 sep 2009 i Norge med politiker ifrån Arbeiderpartiet, Venstre och Fremskrittspartiet.
DEBATT OM INNVANDRING 19.08.09

Intervjuer, debatt, kommentarer og direktesendt innvandringsdebatt fra Oslo sentrum. Programledere: Nina Owing og Atle Bjurstrøm.
Sändes i NRK 2009-08-19

Några intressanta kommentarer till videon på Utube, namn har raderats:

“Jag har själv jobbat inom SFI och där är de som aldrig lär sig det svenska språket.
Jag frågade min dåvarande chef hur det kunde vara så.
Han svarde då att vissa resonerar som så att varför ska vi lära oss språket när vi ändå snart ska ta över landet.”

“Det är alltså norges motsvarighet till SVT som håller en partiledardebatt om bara invandring! Jämför med svenska partiledardebatter där invandringen aldrig tas upp som ämne.”

“I Sverige ar den debatten forbjuden i statlig media, vilket presstodsmedia ingar i, eftersom de styrande partierna skulle forlora om den var tillaten. Lagg make till att de debatterar 2 oilka saker, integreringen och asylpolitiken, den sista har inte ens namnts i svensk media eller av politiker, order asylpolitik har forsvunnit fran all debatt i Sverige, ordet existerar inte ens i Sverige.”

“Norrmän är iaf lite mer öppna om att prata om detta,
i Sverige ska man vara så jävla försiktig”

“Tänkte precis samma sak direkt i början.. haha :D Politiska debatter ska hållas i seriösa neutrala studios, med blandad publik om man väljer att ha det. Lite roligt blev det allt det här! :D Norge har tydligen samma problem som Sverige också. Såg en nyhet från Norge att 100 % av alla överfallsvåldtäkter begås av utomeuropéer, stämmer den verkligen?” (Svar) “Ja 100% av alle overgrep i oslo i 2008 var gjort av innvandrere. Men det bryr jo ikke nordmenn seg om siden det ikke er rasisme=S”

“jo, vi har samma problem i Sverige.... Bara att ni Norrmän är smartare... Här har Sverigedemokraterna bara 5% i senaste mätningen... De vuxna i Sverige är dumma i huvudet!”

“Det stämmer. Det gällde antalet anmälda utomhusvåldtäkter i Oslo (inte Norge som helhet) under 2008. Det var ett 40-tal fall och SAMTLIGA gärningsmän var av icke-västlig härkomst.
Det var norska polisens egna siffror.
Man får väl dessutom anta att anmälningsprocenten för överfallsvåldtäkter är i det närmaste 100%, till skillnad från inomhusvåldtäkter där gärningsmannen oftast är bekant med offret.”

 

 

 

 

Inga kommentarer: