fredag 11 september 2009

85 bilbränder i Storgöteborg

Utbränd bil i Högsbohöjd, förstörd natten till fredagen.

GP 11 September 2009 Link:

På mindre än en månad har cirka 85 bilbränder inträffat i Storgöteborg. - Vi ser inget slut på det, säger polismästare Lars Klevensparr.

LÄS MER: Nya bilbränder natten till fredagen

Mellan den 18 augusti och den 7 september anmäldes 74 bilbränder i centrala Göteborg, Mölndal, Frölunda, Kortedala, Angered och på Hisingen. Sedan dess är det ytterligare ett tiotal bränder, enligt Lars Klevensparrs stab.
De flesta bränderna har förekommit på Hisingen.
- Vi ser inte slutet på detta, det gör vi inte. Men samtidigt har det inte varit så intensivt som det var efter den 18:e i förra månaden, säger Lars Klevensparr.
Han ser vissa mönster, vissa kopplingar, men vill inte prata om vad det handlar om.
- Vi håller på och förhör personer, vi hämtar personer och gripanden görs. Det är väldigt unga personer, både 14- och 15-åringar. Samtidigt vet vi att det finns betydligt äldre personer inblandade.
Även annan brottslighet som försäkringsbedrägerier, finns med i bilden.
- Vi tittar särskilt på att det finns personer som passar på att elda upp sin egen bil. Vi vill inte beskylla ungdomar för allt, och det gör vi inte heller. Vi har en bilgrupp som tittar på detta, säger Lars Klevensparr.

Jan Höglund

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack politikerna för att ni gör mitt vackra fina land till ett jävla VÄRLDSKRIG där jag fan inte ens vågar låta dem gå till affären själv utan uppsikt.

Tack för spårvagnarna, som jag heller inte låter barnen åka, numera kör jag dem dit de ska och tack för att asen stal min bil.

Tack för att ni släpper in dem i landet !