fredag 11 september 2009

Svenske Guantanamo- fången gripen igen

GP 10 September 2009 Länk:

Oskyldig? Knappast. Lättlurade svenska Politiker och media kanske tror det. De behöver studera Islam och andra religioner mer ingående. Vet de till expempel vad Ramadan är? Vet de vad de undervisar och talar om under Ramadan? Följ gärna länkarna på denna bloggen om du vill veta från en ex- muslim, mycket information som alla borde känna till.

Den svenske förre Guantanamofången Mehdi Ghezali är en av de tre svenskar som förra veckan greps i Pakistan.

Mehdi Ghezali satt i 930 dagar i det amerikanska Guantanamolägret på Kuba misstänkt för terrorverksamhet i Afghanistan. Han släpptes i juli 2004 utan att några bevis mot honom förelagts.
Nu avslöjar svt:s Rapport att han gripits tillsammans med två andra svenskar i Pakistan. Denna gång misstänks han för samröre med al-Qaidá.
Det var förra veckan som elva personer greps i Dera Ghazi Khan-distriktet i Pakistan, tre svenskar, sju turkar och en ryss. Enligt en Pakistansk tv-kanal ska de ha gripits när de försökte smyga in i Punjab. Säkerhetspersonal vid en gränsstation ska, enligt Rapport, ha hittat CD-skivor, litteratur och valutor som indikerade terrorverksamhet. De gripna är förda till huvudstaden Islamabad.
Svenska UD har ännu inte fått någon bekräftelse på att tre av de gripna är svenskar.
Enligt uppgifter till Rapport har 30-årige Ghezali sen en tid befunnit sig utanför Sverige.
När han greps 2001 i gränstrakterna mellan Pakistan och Afghanistan sa han att han reste runt med en vän. Han ville till Pakistan för att inte tillfångatagen av bybor som skulle sälja honom till USA.
Under sin tid i Guantanamolägret utsattes han för psykisk tortyr.

Läs andra bloggar angående detta: Politiskt Inkorrekt, Spikharrys Blogg

Inga kommentarer: