söndag 6 september 2009

Bomb exploderade utanför lägenhet

GP 6 September 2009 Länk:

Natten mot söndagen var än mer stökig än de föregående. Förutom de återkommande bilbränderna exploderade en bomb utanför en lägenhetsdörr på Hisingen, och polisen blev utsatt för stenkastning i Kortedala.

Polisen fick larm om en explosion utanför en hyresfastighet på Långströmsgatan strax innan tretiden på söndagsmorgonen. Explosionen var enligt boende i huset kraftig och stora delar av ytterdörren förstördes.
Polisen vet i nuläget inte vem sprängladdningen var riktad mot, och inte heller om det finns några vittnen till händelsen.
Vid sjutiden pågick fortfarande den tekniska undersökningen, och händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen kom till skada vid händelsen och på söndagsmorgonen hade ingen gripits.
Nya bilbränder
Under natten har också bilar brunnit på olika håll.
Två bilar stacks i brand vid kvart i elva på en parkering på Bredfjällsgatan i Hammarkullen. Räddningstjänsten fick snabbt kontroll på läget men två andra bilar intill fick brännskador.
Ungefär samtidigt brann det i två rishögar nära samlingslokalen Diamanten på Peppargatan i Angered. Även denna brand fick brandmännen släckt snabbt.
Senare brann ytterligare en bil och två fordon skadades vid tretiden i Angered.
Stenkastning i Bergsjön
Under kvällen utsattes en polisbil för stenkastning vid Kortedala torg. I inget av fallen finns några gripna. Och vid halv tolv hade en grupp ungdomar samlats för att kasta sten på spårvagnar vid vändslingan på Komettorget i Bergsjön.

Inga kommentarer: