lördag 12 september 2009

Fler bilar brändes i natt

Nu sprider det sig, vi får krama de små liven lite hårdare (ironi). Lyssnade Göteborgspolisen på råden från Malmöpolisen? Sitter Mona Sahlin i soffan och tittar på Idol? Vad gör de som förlorat sina bilar och ska till jobb och dagis på måndag? Ingen svarar, som vanligt. Tänk på alla andra nysvenskar som bara vill ha lugn och ro, de onda ger de goda dåligt rykte. Men vi måste ju titta på Idol, inte har vi tid med sådana här tråkigheter.
GP 2009-09-12 08:28 Länk:

Fyra bilar brann i Kungälv där också en skola tändes på. I Göteborg brann tre bilar.

Den senaste månadens bilbränder och liknande i Göteborgs förorter tycks nu ha spritt sig till Kungälv.

Strax före klockan 22 på fredagskvällen brann fyra bilar på en parkeringsplats på Kongahällagatan i Komarken i västra Kungälv. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde begränsa elden så att den inte spred sig till fler bilar.
En stund senare, vid 22.30-tiden, larmades räddningstjänsten till Strandskolan som ligger omkring en kilometer från den plats där bilarna brann.
- När vi kom fram brann det i skolans fasad och i en bensindunk. Rök hade tagit sig in genom ett krossat fönster och utlöst larmet, säger Håkan Lundgren räddningschef i Kungälvs kommun.
Han är mycket bekymrad över bränderna.
- Här är någon som anlagt en brand på en skola och det är mycket allvarligt.
Tidigare på fredagskvällen hade en buss vid Nordmannatorget i Kungälv fått en ruta krossad av stenar.

I Bergsjön i Göteborg sprutade ett ungdomsgäng brännbar vätska på utsidan på spårvagnar som passerade Komettorget och tände sedan på. Elden tog sig dock inte men Spårvägen ville inte köra mot Komettorget innan polisen hade säkrat hållplatsen. Det gick därför ingen spårvagnstrafik mellan Allhelgonakyrkan och Bergsjön under en timma på fredagskvällen. Linje 11 vände vid Bellevue och linje sju vid Aprilgatan. Efter att polisen varit på Komettorget släpptes trafiken på igen.
Vid infarten till Kaneltorget i Gårdsten brann två bilar vid 01.10-tiden och några timmar senare, vid halv fem-tiden, sattes en bil i brand på Bredfjällsgatan i Hammarkullen.
Anders Sahlberg & Lars-Ove Johansson

2 kommentarer:

Anonym sa...

"och dagis på Måndag?"
I svenskan skrives veckodagars namn med liten bokstav. Rätta till:
"och dagis på måndag?"

Anonym sa...

Jag lade till med vanan att skriva veckodagar med stor bokstav i USA. Jag uppskattar informationen och kommer att ha detta i åtanke framledes. Jag upplever jag dock stavfelet relativt oviktigt i sammanhanget.