lördag 12 september 2009

Skola och bilar brann i natt

 

GT 12 september 2009 Länk:

KUNGÄLV. Fyra bilar stod i lågor i Kungälv på fredagskvällen och två i Gårdsten. Dessutom brann det vid Kungälvs sjukhus, i Strandskolan och vid gamla simbadet. Det mesta tyder på att bränderna är anlagda - och troligen inspirerade av vad som händer i Göteborg.

Klockan 21.10 kom det första larmet. Det brann då i terrängen intill Kungälvs sjukhus. Räddningstjänsten släckte - bara för att kallas ut till nästa brand klockan 21.50.
En bil hade då antänts på parkeringsplatsen vid Nordmannatorget på Kongahällavägen. Elden spreds sedan till bilar som stod intill. Sammanlagt skadades fyra bilar.
Efteråt anlades ytterligare åtminstone två bränder. Den första drabbades Strandskolan, alltså gamla Vikingaskolan, vid 22.30-tiden. Skolan ligger några hundra meter från platsen för bilbränderna.
Av allt att döma har gärningsmännen krossat rutor, kastat in något brännbart och tänt på. Utanför låg en yxa och en sten - och en brinnande bensindunk. Dessbättre kunde räddningstjänsten släcka innan eldsvådan fått någon större omfattning.

Brand vid simbad

Den andra branden ska ha skett vid 23.30-tiden. En mindre brand som snabbt kunde släckas vid gamla simbadet.
Tidsmässigt och geografiskt kan det mycket väl vara samma gärningsmän eller gärningsman bakom samtliga bränder.
Kungälvspolisen fick i natt förstärkning av polisen i Stenungsund för att snabbt försöka spåra mordbrännarna.
Strax efter klockan ett natten mot lördag blossade även två bilbränder upp på Kanelgatan i Gårdsten i Angered.
Troligen har den senaste tidens omfattande skadegörelse, attacker mot polis och räddningstjänst samt bilbränder i Göteborg inspirerat till bränderna i Kungälv. Sedan den 18 augusti har det skett omkring 95 bilbränder i Storgöteborg - de flesta på Hisingen.

Inga kommentarer: