söndag 6 september 2009

Bilar brann igen i Göteborg

GT 5 September, 2009 Länk:

Sju bilar brann under natten till lördagen, fyra på Hisingen och tre i Bergsjön.
En nytillsatt grupp ska nu utreda de senaste bränderna.

Det började strax innan midnatt då en bil började brinna på Länsmansgården på Hisingen. Klockan 01.15 började en bil brinna i ett parkeringsgarage på Siriusgatan i Bergsjön. Den branden spred sig vidare till två andra bilar.
Vid tretiden brann det åter på Hisingen. Denna gång på de så kallade vädergatorna i Södra Biskopsgården. En bil sattes i brand på Höstvädersgatan några minuter före tre. Tjugo minuter senare var det dags igen, på Sommarvädersgatan en bit därifrån och ytterligare fem minuter därefter på Mildvädersgatan.

Kan vara samma gärningsmän

Nattens händelser tros ha samband med de mordbränder i bilar, skolor och andra byggnader som drabbat Göteborgs förorter i flera veckors tid.
- Det är svårt att veta. Man kan ju sannolikt tro att det i alla fall är samma gärningsmän bakom bränderna i Biskopsgården. Nu finns det inga vittnen till nattens bränder, säger Thomas Larsson, inre befäl på Hisingen till TT.
- I vanliga fall hade vi lagt ned detta eftersom vi saknar vittnen. Men nu lämnar vi detta vidare till en särskild grupp som polisen har för att utreda de senaste bränderna. Vi försöker samla alla dessa händelser i den gruppen.

Inga kommentarer: