söndag 11 oktober 2009

Aftenposten: "Ungdom" ödelägger Oslo

Every Kinda People 

20 OKTOBER 2007I Norge törs man avslöja brottslingars nationalitet. Aftenposten:
"Kriminell ungdom är i färd med att förstöra uppväxtmiljön i Oslo, fastslår Oslo tingsrätt. Småflickor blir våldtagna och rånade. Skolelever blir hotade till livet, rånade och misshandlade."
Tyvärr kan jag inte hitta Aftenpostens originalartikel på nätet, tidningen drog åt sig öronen och raderade den. Men den går att hitta på många bloggar, liksom de 112 upprörda kommentarer som tidningen också tog bort.
När får vi se en Stockholmstidning skriva något liknande? Ändå är våldsbrottsligheten större i Sverige än i Norge.
Swinging Oslo är sig inte likt. Som i många andra europeiska städer håller kriminella ungdomar med muslimsk bakgrund på att förstöra staden.
Här ett exempel:

"Tjugotreåringen står utanför tunnelbanestationen Grønland (invandrardominerad stadsdel i Oslo). Han gråter. Han har blivit rånad för andra gången under de senaste fyra dagarna och blivit av med alla sina tillhörigheter.
Lördag kväll tog rånare hans plånbok och kreditkort på Torggata. De tvingade honom att avslöja koden, och gick sen vidare för att tömma hans bankkonto.
På måndagen fick han ett lån från det lokala socialkontoret.
Men igår kväll omkring 18.10 blev tjugotreåringen överfallen (sparkad och slagen) en gång till, och tvingad att lämna ifrån sig sina sista 1200 kronor tillsammans med en kamera. Det våldsamma rånet ägde rum inne på Grønlands tunnelbanestation.
- De frågade om jag ville köpa hash, men när jag avböjde slog de ner mig, säger den unge mannen till Aftenposten.
Polisens hundpatrull dök upp strax efteråt. De fick bilder från övervakningskameror på tunnelbanestationen, och av bilderna att döma tror de att rånarna är en marockan och tre somalier.”
News from Norway
Man kunde önska att svenska media var lika öppenhjärtiga som de norska. Om man vägrar att identifiera problemet går det aldrig att göra något åt det.

Inga kommentarer: