måndag 14 september 2009

Kvinnor i Hjällbo kritiserar socialen

Hämtat från Imittsverige.blogspot Länk:
2006-06-22
"Somaliska kvinnor i Hjällbo känner sig trakasserade av socialtjänsten.
I onsdags demonstrerade de utanför socialkontoret i Hjällbo under slagorden respekt, rättighet och jämlikhet.
- Vi tycker att handläggarna och cheferna på socialkontoret är respektlösa mot folket, de sköter inte sitt jobb under tystnadsplikt och dyker upp på oväntade besök.
Vi ska inte behöva känna oss som kriminella, säger Leyla Hersi, en av de två kvinnor som organiserat demonstrationen. Leyla Hersi kommer själv ursprungligen från Somalia och fungerar som en röst åt flera av de somaliska kvinnor som medverkar i protesten, då många av dem har svårt med språket.
Hon menar att socialens attityd måste bli bättre. - Vi kräver våra rättigheter, säger hon. Annars kan vi lika gärna åka tillbaka till Somalia.
Bland det fyrtiotalet personer som slöt upp framför socialkontoret var de allra flesta upprörda över vad de beskriver som flera års diskriminering och trakasserier. Andra kom för att visa sitt stöd. Demonstranterna håller upp plakat som uttrycker en önskan om att behandlas mänskligt och med respekt. De allra flesta är kvinnor och flera av dem är muslimer och bär slöja."
Göteborgsfria.se
Asiili Aadan reagerar på uttalandet och menar att många inte har möjligheten att anmäla sitt missnöje med en avslagen ansökan om socialbidrag för de kan inte språket.... MEN LÄR ER DET DÅ!!!!!!!

Och så upprepar vi igen:
- Vi kräver våra rättigheter, säger hon. Annars kan vi lika gärna åka tillbaka till Somalia.....

....men gör det då om det är ett sådant helvete här och ni inte får igenom alla sharialagar, samtidigt som socialbidragen ska flöda ut till era 10 barn!

Alla som är trötta på de omättbara muslimska kravmaskinerna, räcker upp en hand!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag minns debatten när den pågick - socialen hade just upptäckt alla skenskilsmässor hos somalierna. Det de klagade på då var att soc dök upp på oanmälda besök för att kolla om gubben var hemma. Då rök underhållsbidraget. Efter diverse överklaganden slutade soc med besöken och somalierna fick behålla sina bidrag. Idag vet vi att allt var bluff!