söndag 13 september 2009

Många bilar brända inatt

Det börjar bli vardagsmat att blogga om dessa bränder. Vad gör politikerna? Det är tyst som i graven, ett stort svek anser jag. Är inte detta viktigt? Har vi inte lärt oss från händelserna i Nederländerna, Tyskland och England för att nämna några? Har dessa politiker ens brytt sig om att ta reda på något?

GP 13 September 2009 Länk:

Minst ett halvt dussin bilar brann i Göteborg natten till söndagen. Samtidigt rapporterades bränder i andra storstäder.

De tre senaste bilbränderna upptäcktes i Biskopsgården, där det strax efter klockan fem i morse även larmades om en brand i ett cykelskjul några meter från en förskolebyggnad vid Vårväderstorget.
Räddningstjänsten lyckades dock släcka elden som enligt polisen verkar vara anlagd.
Vid midnatt brann en bil på Smaragdgatan i Tynnered. Någon timma senare en bil på Saffransgatan i Gårdsten och ytterligare lite senare, strax före klockan två, stod en bil i brand på Rosmaringatan i Lövgärdet.
Vid tretiden brann en bil på Tolvskillingsgatan på Högsbohöjd.
- Men det har inte förekommit någon stenkastning eller andra dumheter, så räddningstjänsten har fått släcka i lugn och ro, säger Lars Tunefjord, biträdande vakthavande befäl på polisens ledningscentral, till GP tidigt på söndagsmorgonen.
Även i Malmö sattes bilar i brand i stadsdelen Fosie, och i Vårberg i södra Stockholm slog någon sönder ett fönster på en skola och anlade en brand som kunde släckas snabbt. Men på Stockholmspolisens ledningscentral betraktade man natten som mycket lugn.
Inga människor har rapporterats skadade i samband med någon av bränderna och ingen misstänkt har gripits.
I stadsdelarna Gottsunda och Stenhagen i Uppsala, där oroligheter förekommit tidigare, var det också lugnt, enligt länsvakthavande polisbefäl.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Skicka in nationella insatsstyrkan för att få slut på dessa illdåd.
Hårt mot hårt!

Anonym sa...

Det hade varit den bästa lösningen. Det ska till ett politiskt beslut ifrån sovande politiker först. Nä, just det, de har ju huvudet i sanden!

Anonym sa...

Något radikalt måste göras, från myndigheter och politikers sida, INNAN folk tar lagen i egna händer och börjar SLÅ TILLBAKA! Och även om steget dit kan vara långt, är det definitivt inte omöjligt. Inte ens i detta förmesade, mjäkiga, dumsnällhetens moderland. Hoppas inte det går så långt, men historien är full av exempel på motsatsen. Även från på ytan demokratiska välfungerande länder.

Pressar man den snällaste människan tillräckligt hårt, kommer till slut de kvarvarande predatorgenerna fram!!! Som när Älgen sparkar ihjäl Vargen om den hotar kalvarna... O

Och våra gator är fulla med "vargar"... De hårdögda, flinande, invandrarkillarna som tror att de är osårbara...

Men vänta, för förr eller senare kommer någon eller några som kanske bara är kamouflerade "byten"... och biter tillbaka. Hårt! Vare sig de har myndigheterna bakom sig eller inte.

Vi får hoppas att sagda myndigheter tar tag i problemet INNAN vi når dit.

Med vänlig hälsning/

Fred

Anonym sa...

Fred du kan ta o suga min kuk
jag är trött på sånna som du drar alla invandrare över en kant, så det finns inga svenskar som gör brott va? inga svenskar som bränner bilar. din jävla idiott ta reda på fakta innan de snakar. du säger Invandare hur e helvete vet du om det är en svensk eller en invadrare som gör bränderna de kan va olika så ta o sug kuk o din kommentar kör upp den i röven / M Termos

Anonym sa...

Fred du kan ta o suga min kuk
jag är trött på sånna som du drar alla invandrare över en kant, så det finns inga svenskar som gör brott va? inga svenskar som bränner bilar. din jävla idiott ta reda på fakta innan de snakar. du säger Invandare hur e helvete vet du om det är en svensk eller en invadrare som gör bränderna de kan va olika så ta o sug kuk o din kommentar kör upp den i röven

Anonym sa...

o fred du vet vilka de e vilka som gör de tänk så finns det "svenskar" med i gänget som bränner bilar o du kommer med din jävla kommentar att det är hårdögda invandrare som tror dom är osårbara, jag bor i de områden där det händer o har gjort hela mitt liv, va fan vet du om vem som gör vad. de e sånna jävla åsnor som dig som drar en grupp över en kant, gå lägg dig, sånna människor som dömmer folk förtjänar inget mer en ett spott i ansiktet / M Termos

Anonym sa...

Det enda som hjälper är att införa utegångsförbud för invandrare efter kl 18.00,så lugnar det sig automatiskt,vi kan ju se på Tv vika som är uppkäftiga.
Hjälper inte det skicka dem till det land de kommer ifrån,för de är ändå hemlösa,ingen riktig svensk vill väl ändå ha med dem att göra.

Anonym sa...

Ja du, M Termos eller vad du nu kallar dig...

Det är killar som DU själv som drar alla invandrare över en kam... Jag säger inte att det inte finns några svenskar bland de som bränner bilar eller kastar sten. Däremot är de flesta invandrare. Vet du varför jag vet det?

Jo, jag är själv född och uppvuxen i ett av de områdena det handlar om. Bor där nu. Ser vad som händer med mina egna ögon. Känner igen killarna som bråkar, som rånar, som rycker väskor, som stjäl moppar och bilar. Så vem är det som snackar skit nu? Men kommentarer som dina drar skam över alla de hederliga hårt arbetande invandrarna som också bor i de utsatta områdena. Mina grannar och vänner. Tänk till lite innan du kallar andra för idioter.

Jag kommer från en arbetarfamilj, skötte mig i skolan, skaffade ett bra jobb, fastän det var motigt. Såna som du bryr sig inte ens om att försöka lära sig språket... så de kan läsa innantill och förstå vad de läser. Öser hellre skit över sånt de missförstått.

Så, fatta att jag inte talar om ALLA invandrare, du vet lika bra som jag vilka jag talar om, kanske du är en av dem... är det därför du snackar... och jag VET att det finns svenskar som också kastar sten och bränner bilar. Men, de är inte lika många. Och skall straffas lika hårt.

Fortfarande med vänlig hälsning:

Fred